Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een bijzondere ontdekkingsreis door je lichaam. Op een respectvolle manier (her)ontdek je jouw eigen lichaam en leer je luisteren naar datgene dat jouw lichaam te vertellen heeft, je maakt contact met jouw 'vanzelfsprekende' lichaam.
Je ligt gekleed in makkelijke kleren op een massagetafel en in verschillende sessies ervaar je - door de verschillende technieken die gebruikt worden tijdens een Holistic Pulsing sessie - wat er in jou leeft.
Kijk eens of je je een rivier kunt voorstellen waarin een kiezelsteentje of groter, een rotsblok ligt? Het water probeert er omheen, overheen te stromen: de kei, het kiezeltje worden door erosie steeds gladder en zachter... Zo gebeurt het ook in je lijf: op jouw reis ga je op zoek naar en raak je mogelijke kiezeltjes of rotsblokken - blokkades/spanning - in je lichaam. Door aan die blokkades met behulp van verschillende technieken ruimte en aandacht te geven kunnen ze worden geheeld en kan de energie in je lichaam weer vrij en voluit gaan stromen: je kan weer vol energie in het leven staan! Holistic Pulsing brengt inzicht en ontspanning, kracht en ont-moeting!
 
Op je ontdekkingreis doorloop je verschillende fases, je krijgt sessies van ongeveer een uur elk:
 
- de eerste fase is de Exploratiefase, het begin van de reis.
 
Wij maken kennis met elkaar en jij maakt kennis met een aantal technieken van Holistic Pulsing.
In deze fase staat de vraag centraal: hoe stromend is jouw lijf en hoe reageert jouw lijf op de verschillende technieken?
De eerste techniek die ik gebruik is 'pulsen', ritmische bewegingen die het lichaam doen wiegen, rollen, schudden. Het basistempo is het tempo van de hartslag van een kindje in de buik van zijn moeder, 2 a 3 slagen per seconde. Naast dit basisritme zal ik ook andere ritmes gebruiken, van klein en fijn tot groot en stormachtig, van zacht tot confronterend, van ingehouden tot speels en wilder.
Door het pulsen wordt jouw lichaam (dat voor 70-80% uit water bestaat!) in beweging gebracht, het water zoekt zich een weg, zoals het water in de rivier dat langs, tegen en over de stenen stroomt.
Je ervaart dat jouw lichaam op de diverse pulsen heel verschillend kan reageren. Verder laat ik je kennismaken met verschillende mobilisaties, stretchingen, tracties. Allemaal manieren om te ontdekken hoe jouw lijf  'is' en waar zich de kiezelstenen of de rotsblokken - spanningen/blokkades - zich bevinden.
Een sessie wordt meestal afgesloten in stilte met rustige, zachte pulsen en energiewerk om je de gelegenheid te geven om de opgedane ervaringen er gewoon te laten zijn.
 
- de tweede fase is de Ademfase.
 
Zonder adem zou je er niet zijn! Adem is onze energiemotor. In deze fase neem ik je mee op een ontdekkingstocht naar je eigen ademhaling: hoe en waar adem je zonder dat je er iets aan verandert? En wat is het effect als je wél iets verandert: als je voller ademt of zelfs zo diep mogelijk, wat gebeurt er als je naar bepaalde plekken in je lijf toe ademt? Een vollere ademhaling geeft meer zuurstof aan je lichaam en geest, ervaringen en emoties kunnen hierdoor worden versterkt en beter worden waargenomen. Aan het begin van de sessies zal ik je dan ook steeds uitnodigen om deze volle ademhaling 'aan' te zetten, het is immers de 'benzine' voor je reis!
 
- de derde fase is de Gewaarwordingsfase.  
 
De fase waarin je wordt uitgenodigd om wat gerichter naar de verschillende 'onderdelen' van je lijf te kijken. Wat word je gewaar? Wat voel je waar? Voel je temperatuur, gewicht, volume, tintelingen, energiestroming? Misschien voel je in je lichaam op een bepaalde plek een emotie? Geluid en beweging kunnen je helpen om uiting te geven aan datgene wat je voelt en daar is dan ook alle ruimte voor!
 
- de laatste fase bestaat uit thema-sessies: een fysiek thema en/of een emotioneel thema.
 
Op jouw reis tot nu toe heb je je lichaam in kaart gebracht, heb je al veel ontdekt, ervaren. In de vorige sessies heb je 'je koffers opengedaan'. In deze sessies nodig ik je uit om 'je koffers uit te pakken'...
Wellicht dat een bepaalde plek in jouw lijf op dit punt in je leven veel aandacht vraagt?
Die plek meldt zich niet voor niets op dit moment... In de fysieke themasessie krijgt deze plek alle ruimte en aandacht die het nodig heeft.
Wellicht dat er zich op dit moment iets in jouw leven zich aandient waar je naar wilt kijken, loop je ergens in vast, vind je het moeilijk om grenzen te stellen? Door jouw lichaam bij dit emotionele thema te betrekken wordt het thema aan alle kanten belicht en krijgt het lucht, licht en liefdevolle aandacht.
We gebruiken de inmiddels vertrouwde basistechnieken en verdiepende technieken als bodytalk (het letterlijk spontaan laten spreken van het vanzelfsprekende lichaam: een bijzondere vorm van heldere communicatie die verrassende inzichten brengt) en focussen (een techniek die je aanreikt hoe je vage gevoelens - die kunnen staan voor jouw levensvragen - in je lichaam concreet en merkbaar kunt maken door er open en nieuwsgierig naar te kijken en datgene te geven wat er op dat moment nodig is).
Jouw eigen thema's worden door jou 'uitgepakt', ervaren, doorvoeld en geheeld door verworven inzichten die jouw lijf je op jouw eigen ontdekkingstocht heeft gegeven! 
 
Dit is wat Holistic Pulsing kan bieden: een helende ontdekkingsreis door jouw lichaam op jouw eigen tempo: een verademing voor jouw lichaam en geest, voor jou!